Uber Headquarters slider image
Uber Headquarters slider image
Uber Headquarters slider image
Uber Headquarters slider image
Uber Headquarters slider image
Uber Headquarters slider image
Uber Headquarters slider image

Uber Headquarters

with SHoP

The Uber Headquarters takes a novel approach to thermal comfort and natural ventilation. Using the concept of alliesthesia, Atelier Ten designed an engineered natural ventilation system that ensures comfort while also providing a variety of microclimates inside the building.

Atelier Ten worked with the team to create a transparent space with access to views that reduces solar heat gain and energy use to meet strict energy codes and high LEED Gold aspirations. Atelier Ten developed a thermal program that looked at how occupants will use each space, considered a diverse user population and a variety of working styles, and determined the right thermal conditions for each part of the building. The thermal pathway expands this approach to the user’s experience of the whole site – how they move from indoors to outdoors throughout the day. The goal is to improve well-being with access to daylight, views and the outdoors, while also designing a low energy building.

Atelier Ten also provided system recommendations resulting in strong energy savings, water savings, and a healthy indoor environment that is targeting WELL and LEED certification.