Carrick Square

with Mosaic

Carrick Square will sit off the Broomielaw waterfront on land currently utilised as a car park, introducing a new public plaza joining Brown & Carrick Street’s to the immediate north of the development which will also double as the main entrance.

Arranged over 14 floors above basement parking the development will include south facing terraces to maximise views and light.

Adopting a U-shaped plan backing onto a central lightwell backing onto existing office space at 200 Broomielaw the scheme will wrap open plan floorplates around a central circulation core.

Outlining the design process Mosaic wrote: “The massing is now manipulated in response to the building’s immediate context, in particular the existing office building to the south, creating the opportunity for southern aspects from the building.

“The mass is then further subdivided to create a series of stepped terraces which enables a unique commercial space within the city. “Gable ends are articulated to form two separate planes – one solid, one more transparent – allowing the building to increase in scale towards the north.”