Billboard post image
Billboard post image
Billboard post image
Billboard post image
Billboard post image
Billboard post image
Billboard post image
Billboard post image
Billboard post image

Google London King’s Cross

with BIG and Heatherwick Studio

Google’s headquarters in London is designed to achieve a truly smart building that is open, dynamic, flexible with the aspiration to be at the forefront of technology.

The building consists of 60,000m² of office accommodation in addition to central plant, parking and amenity space. Atelier Ten have engineered a state-of-the-art response to the servicing needs of the project which has been integrated into the overall design concept through close cooperation with the wider Project Team.

The evolving architectural proposals have presented some key challenges and opportunities for the environmental repose of the building. The creation of triple height spaces allows for deep daylight penetration into the primary office accommodation floor plates but has initiated a significant amount of work around thermal gains and losses, as well as sunlight and glare control. The decision to provide full fresh air ventilation and temperature control for the workplace by means of a displacement ventilation system represents a best-practice solution in this climate and location.