Billboard post image
Billboard post image

Morris and Sophie Chang Building, Massachusetts Institute of Technology

with Beyer Blinder Belle

With extensive façade and interior partition analysis, Atelier Ten improved daylight availability, increased exterior wall thermal performance, and dramatically improved building energy performance while preserving this historically prominent campus building.

Massachusetts Institute of Technology sought to renew Building E52, creating a space for MIT faculty, students, and the wider MIT community. Atelier Ten led efforts to improve daylighting access of interior offices and corridors and install an efficient electric lighting design that complements the architecture while preserving and improving performance of the historic exterior façade with glazing and window replacements, increased insulation, and finishes. The project extends MIT’s commitment to sustainability with an anticipated LEED Gold rating, addressing key site and landscape issues for the local Cambridge district.