Walk Up Village

Walk Up Village is a mixed-use development comprising two 13 storey towers that will be a place of work and congregation, with an interconnected web of uses that includes workspace, hotel, retail, cinema, arts and culture.

A densely planted “ravine” will create a public circulation route through the buildings, including places of congregation and moments of pause.

It will encompass a network of “streets in the sky” that interweaves between the different spaces and uses, and includes a public rooftop garden and a network of garden terraces.

Atelier Ten was uniquely placed to work closely with both the local client and London-based architect and landscape architect to develop an Sustainable Management Plan aligned to the Clients core values and project ambition.

The client desired a high indoor environmental quality for the benefit of health and well-being of occupants. We targeted WELL Building Standard v2.0 credits for indoor environmental quality above and beyond Green Star best practice. We also undertook daylight analysis and energy modelling to ensure integration of international best practice passive design principles to reduce reliance on mechanical systems and a reduction of GHG emissions.

Specific design measures include the optimisation of building fabric to minimise thermal bridging and improve internal comfort, a minimum 25kWp PV array and onsite collection and treatment of rainwater for irrigation.