Billboard post image
Billboard post image
Billboard post image
Billboard post image
Billboard post image
Billboard post image

Chicheley Hall

with Burrell Foley Fischer

Refurbishment of a Grade-I listed Georgian Country House for the Royal Society for use as an engineering and residential facility. The principal façade of the house is of nine bays on three floors upon a raised basement. Massive fluted corinthian pilasters flank the central bays.

The refurbishment programme was developed in order for the building to be preserved as one of the finest examples of early 18th century architecture in the UK.

The interior of the main house is listed which complicates and restricts new services routes through the building: as a result, extensive use of wireless technology was employed and adapted for use within this building.

The site has an energy centre building housing efficient boilers fuelled by 100% bio-diesel which reduced the carbon footprint of the site compared to a conventional gas or oil-fired heating system.