Ofgem Scotland fit-out slider image
Ofgem Scotland fit-out slider image
Ofgem Scotland fit-out slider image
Ofgem Scotland fit-out slider image

Ofgem Scotland fit-out

with HAA Design

Atelier Ten were engaged to provide specialist lighting design and building services to the existing lower ground floor at the Cornerstone building in Glasgow.

The space presented many challenges including lack of natural light penetration, poor air quality and the space itself wasn’t very inspirational. Ofgem`s brief to the team was “create a space were staff are happy to work in” and “deliver some visual interest in the space”.

Presented with these challenges Atelier Ten created three lighting concepts with associated budgets to allow Ofgem’s management team to review. These included a basic fit-out scheme, an LED lighting solution and Circadian lighting.

Atelier Ten presented all of these concepts and recommended Circadian lighting due to the lack of natural light in the space. This solution which is designed to change colour rendering and tone throughout the day replicates natural light and aligns with the body`s circadian rhythms this creates a space were productivity thrives due to the feel good factor created by the lighting solution.

The other challenge we faced was solving the problem of having a space were natural ventilation was being used in a lower ground floor space adjacent a bus stop. The fumes and noise from pavement level were not acceptable and a mechanically ventilated solution was required in a space which wasn’t designed to accommodate such systems.

We worked closely with the interior designer to create service routes within the storage walls to solve this problem.

Our feedback at the end of the project was that the lower ground floor as opposed to just being a space were staff are happy to be in, is a space were staff desire to be in. The project was also delivered on time and on budget even although extreme demands were placed on both.